Büküm Sandalye

Büküm Sandalye

Bazı tasarımlar ortaya çıktığı zaman o kadar büyük bir etki bırakır ki yıllar geçse bile popülerliğini asla kaybetmezler. Büküm sandalye zamanın ruhunu yansıtan bir tasarım harikasıdır. Yıllar geçtikçe büyüsünü kaybetmeyen, yaşam alanlarının vazgeçilmez dekoratif ögelerinden birisi haline gelmiştir.

Tarih

Büküm sandalye, hayatınızın herhangi bir zamanında oturmuş, görmüş veya karşılaşmışsınızdır. Bir restoranda, kafede ya da bir kahve dükkanında gördüğünüz o muhteşem tasarım sandalyelerdendir.

Bükme mobilya yapma yöntemi; Alman – Avusturyalı kabin üreticisi Michael Thonet (1786 -1871) tarafından geliştirilmiştir. Çok fazla sayıda denemeden ve ustalıkla ahşabı işledikten sonra kendine özel büküm tasarımlar yapmak için o güne kadar hiç denenmemiş bir tasarım yöntemi geliştirmiştir. Tamamen özgün bu tasarımlar basit ve zarif görünümleri ile adeta geçmişin ağır ve oymalı tasarımlarına meydan okuyordu.

Thonet’in, hafif, minimalist ve ekonomik malzeme kullanımı ile sunduğu ilk modeli ‘Model No.14’ olarak adlandırdığı Ahşap büküm sandalyesi, tasarım ve sanayide devrimsel nitelikte bir yankı uyandırdı. 1867 Paris Dünya Fuarı’nda altın madalya ile bezediği tasarımı, çok geçmeden Avrupa’daki kafelerde yerlerini almışlardı.

Eskimeyen Tasarım

Büyük ihtimal birbirinden farklı zamanlarda çokça büküm sandalyeye oturmuş olabilir ve bunu farkına varmamış olabilirsiniz. Büküm sandalye; dünyanın her noktasında, yaşam alanlarında, restoranlarda, barlarda ve kafelerde bugün halen kullanılmaktadır. Her alan için farklı bir dinamiğe sahip bu sandalye tasarımının, modern dekorasyon alanlarından klasik alanlara kadar çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Kalite, Ustalık ve Tasarım

Ünver Mobilya, 40 yılı aşan bilgi, tecrübe ve ustalıkla masa ve sandalye üretim sektöründe geçirdiği zamanlar boyunca farklı ve özgün tasarımlar üretmiştir. Çağdaş ve modern tasarımların yanında klasik ve geleneksel modeller, Ünver Mobilya’nın profesyonel ekibinin ustalığında harmanlanarak tasarlanmaktadır.

Ünver Mobilya, farklı ve özgün tasarımlara sahip büküm sandalye modelleri ile yaşam alanlarına, restoranlara, barlara, otellere, vb. birçok kullanım alanına yönelik geniş bir ürün skalasına sahiptir. Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilir, büküm sandalye modellerini web sitemizden inceleyebilirsiniz.